Tuesday, 11 November 2014

Tallinna 6 ja 7

Viimeisinä päivinä tapahtui niin paljon ja niin nopeaa että en ehtinyt kirjoittaa blogiin. Elikkä seuraavana päivänä oli ripustus. Meitä ei siinä hommassa hirveesti tarvittu mutta oli kiva nähdä työmme kokonaisuudessa valmiina seinällä! Olen todella tyytyväinen lopputulokseen. Vaikka mukana oli niin paljon porukkaa työ näyttää silti yhtenäiseltä. Experimenta näyttely oltiin jaettu kahteen paikkaan. Meidän työmme oli pienemmässä tilassa, joten kävimme jo kurkkailemassa isommassa tilassa johon työt oltiin tuotu valmiina muista maista. 
 Päivällä kävimme EU:n sponsoroimalla kierroksella kuuntelemassa jonkun luennon ja Kumu-museolla jossa olisi ehkä viihtynyt pidempäänkin. Hotellille palattuamme lepäilimme jonkin aikaa. Menimme sitten syömään vegeravintolaan jossa Pekka liittyi viimein seuraamme ja loppuillan tutustuimme saksalaisiin. Loppujenlopuksi meni niin myöhään että pysyimme vain Hell Huntissa.


 Torstai oli viimeinen kokonainen päivä Tallinnassa. Kävimme ennen avajaisia syömässä afrikkalaisessa ravintolassa. Tämä reissu on ollut yhtä makumatkaa! Ihanaa eikä ole ollut tylsää mutta syömingit näkyivät myös vähän lompakossa. Avajaiset alkoivat tosiaan kolmelta. Kuuntelimme puheita yms ja kiertelimme näyttelyt. Oltiin näyttelyssä kuuteen asti ja itse olisin viihtynyt pidempäänkin. Oli niin paljon nähtävää ja kaikki teokset olivat niin ajatuksia herättäviä ja erilaisia. En muista koskaan käyneeni yhtä mielenkiintoisessa näyttelyssä, tila johon työt olivat ripustettu oli myös hyvin mielenkiintoinen. Minulle tuli jotenkin tosi ylpeä ja hyvä olo siitä kuinka sain olla osana jotain niin suurenmoista.
 Illalla kävimme vielä syömässä ja viimeisen kerran hell huntissa hyvästelemässä uudet kaverit. 
 Paluupäivä meni väsyneissä merkeissä. Oli ihana päästä kotiin ja Annin viereen nukkumaan. Experimentasta jäi kuitenkin todella paljon käteen. Opin uusia asioita varmasti enemmän mitä koulussa olen koskaan jopa puolessa vuodessa oppinut. Kokemus oli todellakin kiinni tarttumisen arvoinen ja jos jotain samantapaisia tulee joskus vastaan tartun varmasti tilaisuuteen uudelleen!
No comments:

Post a Comment