Friday, 20 September 2013

Tracon and cosplay

Tosiaan viime viikonloppuna Tampereella oli Tracon johon ystävieni kanssa menin c: Se oli aika tavallinen con mutta hauskaa oli, varsinkin lauantai yönä kun otimme ulkona rumia kuvia ja pelasimme kakkoskerroksessa pullokorttipeliä : D Ostin myyntipöydiltä pari korua, pehmon, taidekirjan ja pienen Yotsuban siskolleni. Oli kivaa viettää aikaa ystävien kanssa, nähdä pitkästä aikaa vanhoja ja tutustua pariin uuteenkin.

So last weekend it was Tracon at Tampere, Finland where I went with my friends c: It was quite casual con but we had fun time, especially Saturday night was fun when we took ugly photos of each others and played bottle card game. I bought couple of jewelries, art book and little Yotsuba for my little sister. It was nice to be with my friends and see some after a long time, also I got to know couple of new people.

It was cold outside
My beautiful friend

More beautiful friends

Sorry Anna, I know you appreciate this
Also sorry Julia but you'r face is maybe the cutest face ever!

Olen käynyt coneissa yli 5. vuotta ja tässä on ehtinyt nähdä monenlaisia ihmisiä erinlaisine suhtautumis tapoineen kyseisiä tapahtumia kohtaan. Jotku käyvät coneissa ostamassa vain tavaraa taikka katsomassa ohjelmia,  toiset taas tulevat katsomaan kavereitaan. Jotkut eivät erityistä hupia coneista saa ja jotku vihaavat niitä syystä tai toisesta. Ymmärrän hyvin jos joku ei nauti ihmismassan keskellä rynnimisestä ja ympärillä olevasta materialismista. Mutta ihmisille jotka eivät tapahtumista tykkää niissä olevien ihmisten takia, pyydän heitä ymmärtämään että kaikki jotka coneissa käyvät eivät kilju, töni ja halaa takaapäin c:

I have gone to cons for over 5 years and I have seen a lot of different people with a different attitudes toward cons. Some people go to cons to buy stuff and to see some panels, some go to see their friends. Others don't get any special fun out of cons and some people totally hate cons because of a reason or another. I understand if someone doesn't like the mass of people around them, screaming and all the materialism but for the people who don't like cons because of the people over there, I have to tell that all the people at cons doesn't scream, glomb from behind you'r back and push you, some are really nice and good people c:
Bottle game from the night
Minttu and Heini <3

I look totally like I care..

 Itse menen coneihin pitämään hauskaa kavereideni kanssa. Siitä on vain tullut sellainen tapa. Kyse ei ole materiasta, taikka anime paneeleista vaan siitä tunnemlasta joka illan mittaan nousee. Coneissa on aina mukava fiilis kun voi tutustua helposti samantapaisiin ihmisiin, niissä olenkin tavannut osan parhaista ystävistäni. Coneista on kerääntynyt paljon muistoja, hyviä ja huonoja ja niihin ei kuulu pelkästään con paikalla hengaaminen vaan esim. Erilaiset yöpymis tapamme, autossa, hotellissa taikka lattiamajoituksessa, korteilla pelaaminen, uusien hauskojen juttujen keksiminen. Tapani "conittaa" on ehkä vuosien varrella vähän muuttunut mutta käyn coneissa siksi että saisin uusia muistoja.

I go to cons to have fun with my friends. it have become some kind of tradition. It's not about materialism, or about anime panels but about the feeling which raises toward the evening. It always feels good to be in cons when you can easily get to know people who are like myself, I have met some of my best friends over there. I have got many good memories from cons, some are good and some are bad and they aren't just about hanging at the con place but for example. different kind of places where we have spent our nights (cars, hotels...), playing with cards and making up new kind of ways to spend our time. My way to "celebrate con" may have changed a bit but I go to cons because I wan't to get new memories.En hetkeen ole uusia cosseja jaksanut tehdä mutta nyt Traconin jälkeen mieleen nousi uusi idea. Olen cossannut pitkään Nanasta koska hahmojen tyylit ovat niin lähellä omaani että tunnen itseni niissä kotoisaksi.  Aloin sitten miettimään keitä ihmisiä ihailen, mistä tyylistä tykkään ja ketä voisi cossata. Mieleen nousi Kat von D! Tiedän että kaikki eivät tykkää kun "oikeita ihmisiä" cossataan mutta miksei? Cossataanhan kaikenmaailman bändien jäseniäkin ja olisi hauska nähdä kuinka hyvän tästä cossista saisin. Katilla ei onneksi ole kauhean luisevat kasvot joten se voisi sopiakin minulle ja olisin varmasti Suomen eka Kat von D cossaaja : D Tätä sitten luultavasti lähden toteuttamaan Yukiconiin. Mitä mieltä te olette?

I haven't done new cosplays for a while but now after Tracon I have came up with a new idea. I have been cosplaying from Nana for a long time because the style of the characters are so close to mine and it makes me feel comfortable.So I started thinking about what characters I adore and like and whose are close to my style so I came up with Kat von D! I know that everyone doesen't like when people cosplay "real people" but why not? People cosplay a lot of J-rockers so what's the difference and it would be fun to see how well I could do it. Luckily Kat von D doesn't have so skinny face so it could actually fit me and at least I would be the first Kat con D cosplayer in Finland. So I will probably do this to Yukicon. What do you think about this?PS. Jos jollain on kuvia minusta niin saa lähettää c: Tuo kuva mis oon Annan kaa taitaa olla ainut kokokuva minusta tuolta conista... eikä sekään ole ehkä mikään paras...

PS. If someone have photos of me, send me them please c: That photo with Anna is only "whole body" photo of me from that day U.U

6 comments:

 1. Miunkin conittelut on tässä parin vuoden sisällä muuttunut. Tykkään pukea cossin ylle ja kulkea katselemassa conin menoja, vähän mitä on myynnissä. Kaikista parasta on nykyisin kuitenkin juuri ne ihmiset. Vanhojen näkeminen joita näet muutamasti vuodessa, mutta myös erityisesti ne uudet tuttavuudet piristävät hirveästi koko con-kokemusta. Yleensä jos sulla on cossi, niin helpommin ne ihmiset tulevat juttelemaan ja kyselemään koska silloin ulkoisesti jo näkyy mistä sarjasta/pelistä esimerkiksi pidät ja siitä on helppo tulla puhumaan. Ja rakastan sitä tunnetta kun illalla hengailet ihmisten kanssa. Ehkä parasta. Se fiilis. Kaikki uudet kokemukset. Ah, pelkkä ajattelu itkettää.

  Terv. Se Millan kaveri, toinen Julia. (Pyörähdin siinä äkkiä ennen mun kisaa syömään, ei ehditty paljon mitään turisemaan. Ehkä joskus enemmän. o_o)

  http://plastic-teacup-world.blogspot.fi/

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aa, hei Julia : D <3 Indeed näin sen kuuluisikin mennä. Vaikka aamusta asti conissa ollaan niin ne illat ovat parhaita. Jokasella tietenkin tapansa mutta koen että tämä perinteeksi muodotunut ihana "kaava" viettää con on paljon parempi/hauskempi itselleni kuin se että kävisisi vain keräämässä myyntipöydän krääsät tai olisi yksin kokopäivän ja kiertäisi kaikki vähänkin kiinnostavat ohjelmat : D Tuo Tracon ei ollut ehkä mikään merkittävin con mutta ihan piristävä ja lauantai ilta oli kiva c: Desucon on viimeisin sellainen con mistä lähdettiin silmät kosteina.

   Delete
 2. VOI EI, ITKEN VERTA XD....
  järkytyin
  voi ei xD.. + mun käsillä oli kylmä joten lämmitän niitä noin (Y)
  Mutta joo asdfgh oli ihana nähdä ja istuskella ja jutella ja aa ♥
  Tosi kiva idea tuo Kat von D! Vasemmassa alakulmassa näytät eniten häneltä c:

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei, toi on maailman sulosin ilme : D!!! Mustaki oli kiva nähä, pelkäsin jo et olin iha tylsää seuraa ku palelin ja ei ollu mitää sanottavaa :'D aattelin tohon Katiin tilata mustan peruukin, siitä ku varmaa tunnistaa parhaiten.

   Delete