Sunday, 19 October 2014

Tallinna Experimenta 2

Tänään oli toinen päivä Tallinnassa ja ensimmäinen Experimentassa ja täytyy sanoo että ylittänyt kaikki odotukset! Oon lörpötellyt koko päivän uusille ihmisille ENGLANNIKSI, hullu suoritus ja samaa rataa jatketaan! Aamulla herättiin ankeahkon kahvioaamupalan kautta Sally studiolle jossa Experimenta workshoppi pidetään. Aluksi tutustuttiin vähän porukkaan ja rikottiin jäätä ja sitten juttu lähti luistamaan. Aiheena olivat working conditions, freedom of speech ja self sencor. Jakaannuimme kolmeen ryhmään joissa vuorotellen käsittelimme aiheita. Jokaisella oli jotain sanottavaa ja paperit täyttyivät eri näkemyksistä.
 Kävimme syömässä, samalla kun säädettiin kasvisruokien parissa tuli jutusteltua saksalaisten kanssa ja siinä parin tunnin tauon aikana ehdittiin tutkailemaan lähinurkkia. Kävimme Vivian vaun kenkä/laukku liikkeessä. Kuolasin kyynel silmässä ihanaa kenkäparia joilla oli hintaa 144€ ja koska en halunnut matkarahastoani tuhlata jäi kengät hyllyyn. Ostin kuitenkin Talin liikkeestä kivat korvikset vain 12€.
 Palasimme sitten takaisin studiolle ja jakaannuimme perehtymään paremmin aiheisiin jotka itseämme eniten kiinnosti. Itse valitsin freedom of speech. Loppupäivä meni mindmappien parissa ja vähän luonnostellessa. Saksalaisten lähdettyä viiden aikaan studiolta jäimme vielä kahville, virolaisten ja herkkujen pariin tutustumaan toisiimme vielä paremmin.
 Koska omassa suomalaisporukassamme riitti vielä energiaa lähdimme kiertelemään taas vanhaa kaupunkia. Kävimme näköalapaikalla ja jälleen Hell Huntissa. Sieltä palasimme hotellille johon huonetoverini jäi lepäilemään ja me muut kohtasimme eiliseen ravintolaan parille drinkille. Puhuimme mm. ulkonäön tai minkä tahansa perusteella tuomitsemisesta, ammateista, perheistä ja niiden tuesta taideharrastuksiin, experimentasta, lapsuudesta ja ties mistä! Tää porukka on huisi.
 Kirjoittelen tätä tekstiä jälleen sängystä käsin ja kuuntelen Haloo Helsinkiä. Uuden albumin myötä Haloo Helsingistä on kasvanut mulle entistä tärkeempi. Uudella levyllä on niin paljon sanottavaa joka saa minut liikuttumaan ja Ellin enkeliääni on yhä kauniimpi. Sain äidin ostamaan minulle Tampere-talon keikalle pari lippua ja kuulin että siellä olisi nimmari tilaisuus! Pitää kirjoittaa kirje niin kuin tein päälle kolme vuotta sitten. Haluan kertoa kuinka tärkeää Haloo Helsingin musiikki on minulle. Uskon että tälläkin reissulla saan koti-ikävää hillittyä näiden kappaleiden avulla <3

"Mies meni itkevää lasta auttamaan,
äiti ei uskonu et se tahtois pelastaa
Ja heti syytettiin pedoksi,
kysy vielä miks vesi vaihtuu viiniksi
Nainen kaatuu kadulla maahan,
täällä ei auteta jos sä oot sekaisin
Haloo se oli sydänkohtaus,
eikä paluuta elämään takaisin

Miks on niin helvetin vaikeeta katsoo silmiin,
tai sanoa moi
Aina vaan törmätään pyöreisiin kulmiin
ja sanotaan etten vaan voi
Ja pitäskö ajan tappamisesta joutua vankilaan
Ja vaik tää aika tappaa meitä,
ei sitä kiinni saa kukaan

Et suuta auki saa,
jäät sivuun katsomaan,
kun maailma huutaa hulluuttaan
Mut jos huudat lujempaa,
saat äänes kuulumaan
ja voimaa päivään seuraavaan
Oo-oo-oo, oo-oo-oo, kiitos ei oo kirosana
Oo-oo-oo, oo-oo-oo, nouset ylös voittajana

Ja joskus kun hommat rullaa kunnolla
sitä saa mitä tilaa
Eli jos sä pyydät anteeks sä saat anteeks
ja elämä on taas kivaa
Ei kasvatus löydy Googlesta,
mut ei koteja voi aina tuomita
Koska meit on täällä niin moneen,
joku saa pataan ja joku tietokoneen

Ja varo ettet hymyile kellekkään,
koska se voi tarttua
Eikä saada koskaan tietää
rakastiko Hannu piparia vai Kerttua
Ja yksinäisyys on vaarallisempaa kuin ylipaino,
ja luottamus on parempi ku vaino

Et suuta auki saa,
jäät sivuun katsomaan,
kun maailma huutaa hulluuttaan
Mut jos huudat lujempaa,
saat äänes kuulumaan
ja voimaa päivään seuraavaa..."
Kiitos ei ole kirosana - Haloo Helsinki!

No comments:

Post a Comment